Deze website gebruikt cookies voor navigatie en analyse. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Het juist opleggen van folie bij de verschillende foliewagens

Bij palletwikkelaars is hetvan belang dat de folie juist wordt geplaatst op de foliewagen. Folies hebben een kleefzijde (kling). Deze kleefzijde kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de rol zitten. Het is van belang dat tijdens het wikkelen dat deze kleefzijde aan de binnenkant zit. Alleen op deze manier blijft de folie goed zitten na het wikkelen. Bovendien zijn pallets gemakkelijk naast elkaar te plaatsen zonder dat deze aan elkaar blijven kleven.

Welke foliewagen heb ik op mijn palletwikkelaar?

Wij leveren palletwikkelaars met diverse foliewagens. Het is van belang dat u eerst bekijkt welke foliewagen u op uw palletwikkelaar heeft.

Reremde foliewagens

Reremde foliewagens remmen de folierol af zodat een spanning wordt gecreëerd tijdens het wikkelen. Wij leveren twee typen geremde foliewagens op onze machine te weten een mechanisch instelbare foliewagen en een Elektromagnetische foliewagen.

  • Folie opleggen bij een elektromagnetische foliewagen

  • Folie opleggen bij een mechanisch instelbare foliewagen

Gemotoriseerde voorrekker

Een gemotoriseerde voorrekker rekt de folie op door deze door walsen heen te voeren waarbij de folie langer (opgerekt) wordt. Deze foliewagen is enkel geschikt voor speciale rekfolie. De snelheid van de folieafgifte is te regelen zodat we ook nog eens een zogenaamde tweede rek kunnen genereren (zie ook het artikel alles over palletwikkelaars).

  • Folie opleggen bij foliewagens met voorreksysteem
Laatst aangepast op vrijdag, 21 juni 2013 13:03
Gepubliceerd in Palletwikkelaars